KÜTAHYA / TAVŞANLI - Dağçeşme İlkokulu

May

1-7 Mayıs Tarfik ve İlk Yardım Haftası nedeniyle okulumuzda kutlama programı gerçekleştirildi. Okulumuz Trafik ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri; kulüp öğretmeni Ramazan AYAZ'ın rehberliğinde hazırladıkları etkinlikleri, arkadaşlarına sergilediler.

May

Okulumuzda üçüncü sınıflar arası futbol müsabakası düzenlendi. Normal süresi 3-3 berabere biten maçı, penaltı atışları sonucunda 3-A sınıfı kazandı. Kazanan sınıfa okul idaresi tarafından futbol topu hediye edildi. Her iki sınıftaki öğrencilerimize katılımları için teşekkür eder, kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz öğrencilerine "Bay Palyaço Zeka Beceri ve Çocuk Piyesi" isimli çocuk tiyatrosu sergilendi. Öğrencilerimiz etkinlikle eğlenceli, eğitici, öğretici zaman geçirdiler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında okulumuzda coşkulu bir tören gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne  Makam Ziyaretinde bulunduk. 4-A sınıfı öğrencimiz Mert BAŞ, bir günlüğüne İlçe Emniyet Müdürü olma heyecanını yaşadı. Makamında bizi ağırlayan Tavşanlı İlçe Emniyet Müdür Vekili, Komiser Ekrem SEYFİ beyefendiye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeline teşekkür ederiz.

Öğrencimiz makamda yaptığı açılış konuşmasında telsiz ile tüm emniyet personelinin bayramını kutlarken, sonrasında okul ve öğrenciler için alınan tedbirleri sorarak, yapılabilecek çalışmalar hakkında fikirilerini sundu.

Okul önlerinde güvenlik önlemlerinin artırılabileceği ve Tavşanlı genelinde "Yayalara Yol Ver" isimli bir kampanya başlatılarak sürücülere bu konuda alışkanlık kazandırılabileceğini belirtti.

Mrt

Okulumuz 2-A ve 2-B sınıfı öğrencilerimiz Kütüphaneler Haftası nedeniyle sınıf öğretmenleri eşliğinde Tavşanlı Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. Düzenlenen gezide öğrencilerimiz kütüphane görevlileri aracılığıyla kütüphaneyi tanıyarak, işleyişi hakkında genel bilgi sahibi oldular. Sınıf öğretmenlerimiz İbrahim BULUT ve Ramazan AYAZ'a emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı çerçevesinde okulumuzda tören düzenlendi. Kahraman Mehmetçiğin 108 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı 'Çanakkale Geçilmez Destanı'nın 108 yıllık haklı gururu bir kez daha yaşandı.

Mrt

İçişleri Bakanlığı' nın  ''En İyi Narkotik Polisi; Anne'' projesi kapsamında madde kullanımı ile mücadelede annelere yönelik farkındalık uyandırma ve bilinçlendirme amacıyla, öğrencilerimizi zararlı madde bağımlılıklarından korumak ve zararlı maddelerden uzak tutmanın yollarını anneleriyle paylaşmak için, öğrenci velilerimize ''En İyi Narkotik Polisi; Anne'' konulu seminer verildi.

Mrt

Okulumuz 1-A ve 1-B şubelerinde okuyan öğrenciler arası hızlı okuma yarışması yapıldı. Yarışmada öğrenciler daha önce görmedikleri bir okuma metnini okudular. Her iki sınıftan en çok kelime okuyan 3'er öğrencimiz madalya ile ödüllendirildi. Sınıf öğretmenlerimiz Osman SELÇUK ve Ahmet AYDIN'a emekleri için teşekkür eder, dereceye giren öğrencilerimizi terik ederiz.

Mrt

Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadele'nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı'mızın Milli Marş olarak kabul edilişinin 101. yıl dönümü olması münasebetiyle, 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kapsamında okulumuzda öğrencilerimize milli, manevi ve tarihi önemini kavratmak, onların vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak, milli birlik ve varlık ile uluslararası barış ve dostluk düşüncelerini kuvvetlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mrt

İlçemizde Proje Kız İHOO, Proje Erkek İHOO ve Özel Okullar tarafından düzenlenen sınavlarda dereceye giren, 4-A sınıfı öğrencilerimiz; Nisanur ŞEN, Nursima YILMAZ, Kadirhan ATAK, Mert BAŞ ve Enes EFE ödeüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, sınıf öğretmenimiz Fikret EROSY'a emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması'nda okulumuzu temsil eden 3-B sınıfı öğrencimiz Elif GÖKSU, beşinci olma başarısı gösterdiği için madalya ile ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik eder ve sınıf öğretmeni Hasibe YILDIRIM'a emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri arasında şiir yazma yarışması yapıldı. Yapılan yarışma sonucunda dereceye giren üç öğrencimiz madalya ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, sınıf öğretmenimiz Ramazan AYAZ'a emekleri teşşekür ederiz.

Mrt

Okulumuz 2-A sınıfı öğrencileri arasında şiir yazma yarışması yapıldı. Yapılan yarışma sonucunda dereceye giren üç öğrencimiz madalya ile ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, sınıf öğretmenimiz İbrahim BULUT'a emekleri teşşekür ederiz.

Mrt

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında ziyarete açılmış olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini 2-B sınıfında okuyan öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri Ramazan AYAZ eşiliğinde ziyaret ettiler.