KÜTAHYA / TAVŞANLI - Dağçeşme İlkokulu

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle okulumuzda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Depreme derste yakalanan öğrenciler okulumuzda 12:20'de siren çalmasıyla birlikte sıralarının yanında 'çök, kapan, tutun' taktiğiyle kendilerini korumaya aldı. Depremin ardından tahliye edilen öğrenciler okul toplanma alanına ulaştı.  14 personel ve 222 öğrenci ile gerçekleştirilen tatbikat, eksiksiz olarak hiç bir olumsuz durum yaşanmadan gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuz 4/B sınıfı öğrencileri arasında "Para mı mutluluk getirir, sağlık mı?" konulu münazara yarışması yapıldı. Yarışmada katılan öğrenciler savundukları konu hakkında yaptıkları araştırmaları ve bilgileri sundular. Yarışma sonunda kazanan ferup "Sağlık mutluluk getirir" grubu oldu.

Ock

Okulumuz dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik ilçe sağlık müdürlüğü tarafından diyabet ve verem konulu eğitim verildi.

Ock

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri arasında "Çok okuyan mı bilir, Çok gezen mi?" konulu münazara yarışması yapıldı. Yarışmada katılan öğrenciler savundukları konu hakkında yaptıkları araştırmaları ve bilgileri sundular. Yarışma sonunda kazanan ferup "Çok okuyan bilir" grubu oldu.

Ara

İlkokul (1-4) öğrencilerimize yönelik  koruyucu ağız ve diş sağlığında farkındalık oluşturulması ve  yaygınlaştırılması amacı ile ilçe sağlık müdürlüğü tarafından planlanan eğitim çalışmaları kapsamında ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Ara

Tavşanlı Rehberli ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehber Öğretmenleri tarafından okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerine bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Seminerde öğretmenlerimize; özel eğitim ve e-rehberlik, öğrencilerimize; bağımlılıkla mücadele, verimli ders çalışma, okul başarısının artırılması, mahremiyet, velilerimize; aile içi sağlıklı iletişim, kadına şiddetin önlenmesi, anne-baba tutumları konularında eğitim verildi.

Ara

Okulumuzda 1-2-3-4. sınıf öğrencileri arasında Cahit Arf Akıl ve zeka oyunları turnuvası düzenleniyor. Turnuvaya başvuru yapan öğrencilerimiz; Mangala, Pentago, Q-bitz ve Eguilibrio oyunlarını oynayacaklar. Her kategoride birinci olan öğrenciler okulumuz ilçe akıl ve zeka oyunları turnuvasında temsil edecek.

Ara

Okulumuzda 12-16 Aralık Tutum Yatırım ve Yerli Malları haftası kapsamında sınıflar düzeyinde hafta boyunca etkinlikler düzenlendi.

Ara

Okulumuz öğrencileri arasında mangala turnuvası düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz arasından birinci olan öğrencimiz 15 Aralık tarihinde yapılacak olan Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen eve Sosyal Bilimler Proje Okulu) tarafından düzenlenen ilçe turnuvasında okulumuzu temsil edecek.

Kas

Okulumuzda öğrenci velilerimize, Aile Okulu Projesi kapsamında isteekli olan velilerimiz için planlanan veli eğitimleri düzenlenmeye başladı. Eğitimler 4 hafta boyunca devam edecektir.

Kas

Okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada İstiklal Marşı'nın tamamını ezebere okuyan öğrencilerimize madalyaları takdim edildi. Yarışmada bu hafta 3. sınıfta okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Kas

24 Kasım öğretmenler günü okulumuzda sınıflar düzeyinde çeşitli etkinliklerle ve okul düzeyinde kutlandı. Öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada İstiklal Marşı'nın tamamını ezebere okuyan öğrencilerimize madalyaları takdim edildi. Yarışmada bu hafta 4. sınıfta okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Kas

Okulumuz öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada İstiklal Marşı'nın tamamını ezebere okuyan öğrencilerimize madalyaları takdim edildi. Yarışmada bu hafta 2. sınıfta okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Kas

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda Kızılay panosu oluşturuldu ve hafta ile ilgili bilgilendirici program düzenlendi. Programdan sorumlu öğretmenimiz Fikret ERSOY tarafından öğrencilerimize yönelik bilgilendirme çalışması yaptıktan sonra görevli öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemine uygun hazırlanan program gerçekleştirildi.